Hur vi gick tillvaga med Greencard ansokan

Jag akte som Au Pair till USA September-08. Under mitt ar sa traffade jag en fin karl, som kandes alldeles ratt och underbar for mig. Men Au pair aret tog slut och mitt J1 visa gick ut, sa jag flog hem till Sverige med ett halvt hjarta. Vi var fortfarande tillsammans, men alldeles for langt ifran varandra. Under tiden jag var hemma i Sverige sa tittade vi pa olika visum, vad som skulle passa oss bast o.s.v. Eftersom vi inte varit tillsammans sa lange sa bestamde vi oss bara for att jag skulle flyga over dit pa ett resevisum och sa fick tiden utvisa vad som skulle handa.
Jag hann vara tillbaka i USA i ca en manad och sa friade B och jag sa ja :)
Efter nagra dagar med att kolla pa Visum sa bestamde vi oss for att kontakta en Advokat som ar specialiserad i immigration och vi hade aven hort fran flera olika hall att hon ar riktigt bra!
Vi kontaktade henne och hade ett mote kort darefter dar hon berattade hur vi snabbast och smidigast skulle ga tillvaga.
  1. Gifta oss
  2. Betala avgifter
  3. Samla ihop bevis
  4. Lamna varan advokat bevisen
  5. Ga pa intervju
Vi gifte oss den 19:e Februari 2010 i ett litet courthouse med mina Svarforaldrar, Svarbror och min mans basta van som vittnen.. Inget drombrollop dar inte. :)
Vi betalade advokaten ca 4500 dollar, men da gar "bara" 1000 dollar (om jag minns ratt) till avgifterna for Greencard'et och resten ville advokaten ha.
Jag ansokte om: Arbetsvisum, Resevisum (resa in o ut ur USA medans anokningen pagar) och om ett Greencard. Resevisumet har blivit godkant men jag har inte fatt det an, oftast hinner man fa Greencardet fore.. :)
Ansokningen tar ca 4 Manader att gora nu :)
Nar USCIS har hunnit ga igenom vara ansokningar och de fatt in allt sa blir man kallad till en "intervju".
Denna intervju kommer att vara sa att dom antingen kommer ta in oss i ett varsitt rum eller sa far vi sitta i samma och sa kommer de fraga oss hur vi traffades, vart vi bor, hur vi bor och bara saker om varat forhallande. Tvekar de sedan pa oss kommer de att boka oss till en andra intervju dar det kommer att bli mer som ett forhor, vilken farg har din mans tandborste, vilken sida av sangen sover han pa, nar man gar in i koket vart tander man lampan osv. osv.
Varan advokat sa dock att ibland sa skickar dom en till en andra intervju bara for att dom vill testa sa att det systemet funkar ocksa...
Man ska ha med sig passet pa forsta intervjun for blir man godkand sa far man passet stamplat direkt pa plats och man kan flyga ut ur landet samma dag om man vill det :)
Personligen tycker jag att detta har varit super smidigt, vi har fatt ga igenom den har jobbiga tiden tillsammans, inte tusen mil ifran varandra.
Vi skaffade en advokat for min man jobbade valdigt mycket just under den tiden och sedan skulle vi nog bada klost ogonen ur oss om vi skulle forstatt allting, for vi ville ju att det skulle bli klart sa snabbt som mojligt.
Och jag har ju fyllt i en Visum ansokan till USA en gang forut och det tar tid och man har manga fragor och man oroar sig om man gjort fel och kommer bli nekad.. haha! (I alla fall jag) Sa jag ville inte fixa med det igen, nu nar det star lite mer pa spel :)

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Vad trevligt.. Nu vet man hur er resa har sett ut! Och skönt att ni gick igenom det tillsammans och inte ifrån varandra.. det sööööög hårt.

Det är härligt att leva i USA.. här är det 23 grader idag.. Jag pratade med mamma idag och där var det snöstorm.. USCH!

2010-11-23 @ 19:00:37
URL: http://eleonorsamerica.blogg.se/
Postat av: Linnéa Geiger

fint att du delar med dig!

2010-11-23 @ 23:42:00
URL: http://skruttplutt.wordpress.com
Postat av: Madeleine

Jättebra information.

Vi funderar och funderar på hur vi ska gå tillväga eftersom Ken kommer att vara i Mellanöstern ända tills det att det blir dags att flytta typ.



Vi har kollat på K1(fästmö) och K3(hustru), men vill ogärna vara ifrån varandra och har börjat fundera på hur det skulle vara att gifta sig i USA om jag skulle åka dit (turist visa). Är det riskabelt?

Vi vill inte klanta till det nu, som vi får betala för senare om du förstår vad jag menar.

Men jag tror vi kommer att skaffa en advokat om vi skulle gifta om i USA. Verkar smidigt, men dyrt.

Behövde du ha några dokument att visa upp, när du gifte dig?



Trevlig helg.

2011-02-12 @ 21:15:42
URL: http://monvoyageamericain.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0