My week in Texas.

Segast i världen på att blogga, det är jag. Men det visste ni ju redan :)
Jag hade det topppen i Texas.. Ett par stressiga första dagar tills föräldrarna kom till Galveston och bosatte sig också Far föräldrarna till barnen bor alltså på Galveston Island. Så vi var omringade av vatten.. Jag älskar att bada i havet, eller bara vara nära det. Älskar älskar älskar beach towns. Så skön stämning på folket, klimatet, (jag vande mig vid luftfuktigheten efter 3 å en halv dag) maten. (sea food varje dag)
Vi hann som sagt med att bada i havet, äta på waffle house, köpa fisk, laga massor med mat, och baka tårta, fira Svensk midsommar, läsa böcker och leka, akvarium, dricka goda drinkar, en hel dag i Houston, shopping och jag hann även med att se min första kackerlacka. tydligen kommer en och hälsar på ungefär en gång i månaden. Äckligt!!!


Stranden.


Barnen leker i sanden, ett cruise ship, tillagad red snapper.
Lunch på the spot. Jag åt en super god fish tacos. yum yum.
Så här såg det ut när man stog på deras bakgård.. Så mysigt, med egen båt, patio och allt som hör till.
Till middag åt vi krabba (blue crab) som vi fångat i vattnet nedanför huset samma morgon. Såååååå gott!
Jag och Solweig åt upp allt, hade nästan ont i magen efteråt, men så värt det!
Nästa morgon blev det waffle house till brunch. Snacka om gott. Jag åt egg, hash browns, och en pecan waffle.
Precis när vi hoppat in i bilen för att köra hem kommer världens regnskur, knappt vart med om värre, bilarna såg ut som båtar av allt vatten på vägen. Det regnet varade i typ 30min.
Massor med stora fina hus i kvarteret där dom bodde.
Mellan palmerna så ser man lite utav schlitterbahn (stavning?) ett stort vattenland. Dit skulle jag velat gått. Men det hann vi inte med..
I dessa pyramider finns det ett akvarium och regnskog. Detta ställe kallas moody gardens.
MidsommarAfton och Svenska och Amerikanska flaggan är hissad. Detta är också deras vy när de tittar ut genom fönstret. Vackert...
En bild på hela Familjen, G ville dock inte vara med på bild. haha!
Vi hade en super trevlig kväll, sjöng snaps visor, lyssnade på Svensk musik, åt jordgubbstårta, rökt och gravad lax, spenat paj, köttbullar, potatis och massa mer... Jag var så mätt att jag kunde spricka!
Men jag och Solweig hade super kul när vi lagade all mat. Tänk vad fort det går att lära känna en människa ifrån samma land och kultur.. Även om hon är 50 år äldre än mig så sa vi ju direkt att man blir bästa vänner så fort man hittar en annan Svensk här i USA.. Jag skrattade ihjäl mig när hon översatte sina egna ord från Engelska till Svenska. (efter 50 år i USA är det ju helt ok) typ oil refineries - olje refererier, med mera med mera!
En svettig bild på mig i blommig klänning på midsommar afton.
En bild på mig på promenad.
Houston sky line.
Väl i Houston så var vi till Familjens nya hus och kollade runt i kvarteret, super mysigt ställe.. Vi åt på resturang,  och jag åt mesquite grilled chicken fajitas. Så gott, Texas kan det där med att laga mat..
Welcome to Galveston.
Min sista kväll och vi åt shrimp boil. Det var kul och gott... Man kokar allt tillsammans och häller upp det på bordet och så plockar man vad man vill ha. Lök, potatis, large shrimp, crab leg och majs.
Jag hade en super trevlig vecka och är väldigt tacksam att de lät mig bo där i en vecka..
Jag kommer absolut komma och hälsa på igen, saknar redan pojkarna massor..
Vi hade tur med vädret, en halv dag med regn och åska annars solsken men lite molnigt då och då.
Jag landade på Söndag kväll i Sacramento och min man hämtade upp mig på flygplatsen. Det är så mysigt tycker jag. :)

In texas

Nu sitter jag I Texas, flygresan hit igar gick hur bra som helst.. Kliver ut fran flygplatsen och far en small I ansiktet av fukten.. Jisses! Blev genom svettig. Bor I ett stort och fint hus hos barnens far foraldrar I galvestone, super harlig o. Idag har jag badat I havet och sett lite av on. Vi at farsk red snapper till middag och Jag bara alskar Fisk! :) Blir nog inga bilder forens jag kommer hem igen, vi far se :) Puss o hej

Oroville

gaaah.
Jag är super trött..
I Fredags förmiddag åkte jag, Brandon och Louie upp till Lake Oroville, super fint ställe.
Drack alkohol, åt god mat, åkte båt, solade och badade. Super varmt och fint väder!
Men jag är dödstrött, fick inte många timmars sömn och har gått upp vid 5 eller 6 de senaste veckorna. phuuu.
Jag körde hem själv ifrån Oroville, en resa som tar runt 1hr45min tog mig 1hr25min.. Snabbt som tusan gick det.
Brandon och Louie stannar kvar en natt till, jag flyger ju till Texas imorgon så behövde lite tid till att packa innan dess :)
Nu är det nästan klart och jag är redo att gå och lägga mig...
Jag kollade förresten vädret i Texas, runt 30 grader varmt och åska. Suck, hoppas att det är uppehåll under dagarna, för hur kul kommer det bli att vara själv med barnen och det ska vara bajs väder? Inge kul alls..
Så håll tummarna, please!
Hoppas att jag kommer kunna ha internet under veckan för då bjuder jag på massor med bilder. :)
puss o hej leverpastej.

Full måne

Igår kväll utbrast jag holy shit när jag tittade ut genom fönstret. Månen kom upp bakom en byggnad och var rund och jätte gul. Super fint var det så jag fick lov att ta en bild..
Det är så mysigt att bo där vi bor för på kvällarna när det är mörkt och stjärnklart ser man flygplanen super klart när de flyger in mot Sac int'l airport... 1 utav de 3 ljusa prickarna i bilden är ett flygplan.
Annars har vi haft runt 40 grader varmt i ett par dagar. Helt sjukt hur svetten börjar droppa när man är ute.
Då tackar jag personen som uppfann den fula takfläkten och ACn. Danke!
Här i norra Cali kallar vi ställen för the mountains, the bay area och the valley. Jag bor i the valley och här blir det skit hett om sommrarna och inget regn... Vi har heller 'ingen luft fuktighet'- med det menar jag att det inte är fuktigt alls. Hur skönt som helst.
Ni vet utlands känslan man får då man blir helt klibbig och svettig och äcklig. Inget sånt här and I love it :)

Birthday party

Idag har jag varit på 5 års kalas. Det är G som fyller.
Riktigt trevlig dag, med pizza, tårta och cupcakes, hoppborg och vattenkrig. :)
Bjuder på några bilder :)
G och M:`Look Anna, a snowman´
Tur att barnen har fantasi, bor man här i Sac får man ha massor med fantasi, speciellt när man inte får snö.
Tårtan- lightning mc queen såklart ;)
Jag har massor med söta bilder på alla barnen, men vill inte lägga ut de för man vet ju inte om alla vill att sina barn ska vara på en Svensk blogg :) Så de spar jag för mig själv.

I'm coming home

Har om dagen satt jag och pratade pa skype med mamma, syster Sofia och teodor da mamma sager "vill du ga pa liseberg med lillebror I sommar?" ja visst sager jag, for jag bor ju sa nara. Men sa sager Kara mor att hon och pappa tyckte det var synd att jag skulle missa annu en svensk sommar (jag och b har planer pa att komma till jul) och att pappa nog skulle kopa mig en biljett! Jag blev sa glad och overraskad att jag borjade grina. Haha! Varldens basta foraldrar!! Det ska bli underbart att komma hem igen! Jag har inte varit med om en svensk sommar pa 3 ar. Nar jag har varit hemma har det varit host eller vinter! Svensk sommar ar ju bast, aven om vadret suger! Sa nu jadrar har jag en lang lista pa saker jag vill ha/gora: Aprikoskram med kall mjolk Spela kubb Ata grillad kyckling med tzatziki och en gronsallad med farska gronsaker Ett glas kall oboy Bada i sjon Dricka drinkar/ol pa en uteservering I Stan. Spela kort hemma hos mormor och morfar och ligga pa en luftmadrass och guppa I sjon. Listan ar valdigt lang, men dessa ar nagra av sakerna jag langtar efter. For de som ar nyfikna pa nar jag kommer hem sa lamnar jag USA den 8e juli och far tillbaka den 22a. :)

En dag vid poolen

Idag åkte vi hem till svärisarna och badade i poolen och solade.
Super skön dag. Grillade hamburgare och drack öl. Mycket trevligt!

Wedding

I Fredags vigde sig Brandons syster, Eryn och Brandon (Japp brother in law är också en Brandon, mycket drygt. haha) sig. De gifte sig i samma court house som vi gjorde. Varför de gjorde det är väl för att de inte ville ha sånt stort stå hej kring det hela, och det får man väl acceptera :) Jag har dock inga bra bilder ifrån det för jag filmade.
Efteråt var det party hemma hos mina in laws med god mat och söt dryck och senare på kvällen bonfire..
Mycket lyckat!
Jag blev nostalgisk och bad Louie ta en bild på mig och min man. Vi har nämligen massor med bilder på denna gata samma dag som vi gifte oss. :) Så en till skadar väl inte, 1 år och 4 månade senare :)
Super god tårta.
Super god mat.. yum yum! Fruktsalladen gjorde jag och jädrar vad populär den var, nu får jag nog äran att göra fruksallad jämt,.. Japp lite skryt!
Brandon och Tj.
Matchande bacon tattoos. och yes dom är riktiga! lol.
Sedan kom Louie och pressade en tårtbit i Brandons ansikte.
Vi avslutar med en bild på mig och B.
puss o hej leverpastej.

Tgif

Visst ar det hur skont som helst att ga upp samtidigt som solen? I love it.. Imorse vaknade jag av mig sjalv 5.53am. Inte helt frisk kanske?! Men jag tycker att det ar sa vart att sitta med balkong dorren oppen, hora fagelkvitter, dricka en kopp te och ata farska jordgubbar. That's life my friends! Samtidigt som Jag sitter och drommer mig till Falustad dar studenter firas! Stressen finns alltid dar, att veta att nar jag gar upp kl 06.00 pa morgonen min tid sa ar eran klocka 3 pa eftermiddagen! Suck.. Dags att "jobba" I 2 timmar och sedan hem och forbereda for dagens giftermal!

Zoo, park och värme

Jag har nyss slagit in en bröllops present, jisses vad fult det blev. Jag skäms!
Jag ropade åt Brandon att leta efter en skokartong, men jag är ju tjejen som rensar allt.. Så inte hade vi någon kartong. Så jag hoppas jag får någon minut över imorgon så jag kan åka och köpa en kartong. För vem vill ge bort en fult inslagen bröllops present? oh well....
Idag åkte jag, S och barnen till Folsom Zoo. Super mysigt var det där. Zooet var litet men väldigt mysigt och bra. Och så hade dom ett super sött tåg utanför som vi åkte med. Gick ganska fort fram också! Tjoho, jag blev som en 5 åring igen och hade skit kul. haha! De hade också en hur ball lekpark som helst utanför zooet.
Jag älskar parker i USA.. Så mycket aktiviteter man kan göra kring dem och alltid massor med folk. I like!
Och värmen har hittat tillbaka till Cali, över 30 grader idag. phhuuu svetten rann!
Välkommen till Vilda Västern. Eller nej, det är visst en lekpark....
Så awesome..
Dessa kissekatter skulle jag inte vilja möta på en jogging tur uppe i bergen. yikes..
De kan hoppa över 3 meter högt..
Syskon kärlek när den är som bäst.. Här står vi och väntar på tåget :)

City and Colour

Ok, så har ni någonsin lyssnat på City and Colour?
Dallas Green (sångare/gitarrist i Alexisonfire om någon lyssnar på dom, också bra band.) är mannen som ligger närmast hjärtat efter Brandon och Pappa ;)
Åh vilken man!
Lyssnar just nu igenom nya albumet..
FINT! Se så, lyssna nu ni också.
Bild från google

Texas baby

Om 2 veckor flyger jag till Galvestone, Texas och stannar där i en vecka, jag åker dit med Familjen jag jobbar för. De flyttar nämligen dit på grund av jobb.
Så det har varit lite smått kaotiskt med ett hus som är till salu med mera... phuuu!
Jag kommer sakna dom otroligt mycket!! Speciellt lilla M. Vilken stjärna!

Vad som pågår när inte Anna bloggar

Jisses vilken dålig bloggare jag är.
Men jag har mina trogna läsare ändå. Danke för det!
Vilka är ni egentligen? Fast det kommer ni väl såklart inte att svara på. lol.
Nåväl. Vad har hänt på sistonde?
Jag har hunnit med att fira Jordans födelsedag + promotion to high school. Stort GRATTIS!
Åt god middag + tårta.
Jag har golfat med min make. Han golfar och jag åker och letar bollar. Hur kul är det inte att köra ze golf cart?
Jag har planterat blommor till ballen och det blev mycket fint!
Jag har jobbat och följt vädret som en annan Svenne-banan... Och massa annat mellan allt detta.
Det viktigaste av allt: Min man är numera hooked på Magnum glassar.
Änt hä bra så säg?

New BBQ

Regnet försvann lagomt till Brandon kom hem från jobbet, så med solsken i blick åkte vi till home depot och köpte en ny BBQ. Vi som grillar så mycket tyckte vi förtjänade en ny.
Jag ska ge er en före och efter bild. Vilken upgrade vi gjorde.
Fast vi har inte plats med en 4 burner ute på balkongen så det fick bli 2 burner istället. Men det är ok ändå! :)
Så nu dricker min man öl och bygger grill. Värre än IKEA möbler.
Här packeteras det inte bara 1 gång utan helst 3 gånger.
Handyman.

Väder

What the fuck... Det är allt jag kan säga!!!
Tydligen säger väder proffsen att anledningen till varför Kalifornien har haft så dåligt väder är för att det kom så mycket snö i bergen här i vintras att när den smälte så ändrades vindarna från  the jet stream så det dåliga vädret från Washington, Oregon o.s.v kom ner hit. Det var fint i ett par dagar men nu så har det blåsigt hit regnigt väder ifrån Alaska. haha! Jag blir tokig. Men som ni ser kommer ÄNTLIGEN det fina vädret i början på nästa vecka.
Folket på Facebook går bananas över att det inte är hett här än.
Mitt första år i Cali låg vi ute och solade i Mars. Nu är det Juni och det REGNAR.... Så lite sjukt är det allt. lol.
Även om det är runt 20 grader varje dag så är det tråkigt när det regnar..

RSS 2.0