California stop

Linnéa slängde upp ett inlägg om stopp med bilar här i USA.
Så jag började tänka på alla roliga regler som finns här i Cali..
  • Det finns stopp skyltar och rödljus överallt, vid varenda korsning osv. Kanppt några rondeller eller väjningsplikt.
  • Det finns något som kallas California stop. Vilket betyder att man bromsar och sedan rullar sakta över stoppet. Poliser och typ alla gör så.  Ända gångerna man riktigt stoppar är om det är mycket trafik och man ska kunna se vem som får köra först.
  • Den enda rondellen jag kört i i USA fick man lov att stoppa i, alltså man ska av vid tredje vänster och man måste stoppa mot kommande trafik. Sick! Den har ju NOLL funktion då. Även stopp skyltar vid den rondellen när man kommer från icke ´huvudled´.
  • Man får svänga mot rött om man ska till höger. Man måste dock stoppa för att se så att kusten är klar. Men då blir det ett så kallat california stop. (I vissa få korsningar skyltar: no right turn on red)
  • Man får göra U-turns om man ligger i filen som ska svänga åt vänster. Är det skyltat NO U-turn, så får man ju såklart inte göra det. Men det sket väl vissa i.
  • Man får även köra mot rött i fall man står och väntar i en 'evighet' och det inte finns någon trafik. (Denna är jag inte helt hundra på om det är lagligt)
  • Man behöver inte köra med lysena på, typ 30min innan solnedgång och 30min efter soluppgång. Det är dock lag på att ha lamporna på så länge man måste använda vindrute torkarna.. Men det sket dom väl i!
Lägg gärna till eller rätta mig om jag har fel! :)
Bild från Google.

Kommentarer
Postat av: emina

haha så jävla bra inlägg!

2011-05-25 @ 06:00:24
URL: http://emiinam.blogg.se/
Postat av: mamma

Ja, inte kommer då jag att köra bil om jag kommer o hälsar på hihi :D Väldigt bra stopp skylt den skulle behövas på många ställen här hemma åsså...

2011-05-25 @ 09:36:38
Postat av: Swedish Army Wifefe

Du glömde lägga till den obligatoriska tutningen. Man MÅSTE tuta på sina medtrafikanter om de a) inte kör snabbt nog b) inte svänger snabbt nog c) inte kör rakt ut i en trafikerad korsning utan att se sig om. Man måste även tuta på varandra om man står helt stilla i bilköer (för det hjälper ju) samt ibland bara för man kan. The American Way! ;)

2011-05-25 @ 19:42:26
URL: http://www.swedisharmywife.com.com
Postat av: Eleonor

Haha så rätt.. Sen signalerar INGEN när dom ska svänga osv. HATAR det... Jag verkligen HATAR folk som inte signalerar. Tänk om jag skulle få för mig att köra fortare så kommer det någon som svänger in framför mig och så kraschar vi. Och bara för att det personen inte signalerade.



Men det där med stop skylten är så roligt för ingen stannar.. Man kör lite sakta och kollar läget liksom.

2011-05-25 @ 21:10:07
URL: http://eleonorsamerica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0