26 Augusti

Idag är en mycket viktig dag för fröken Edbäck Young... Brandon jobbar halv dag idag för klockan två har vi tid hos immigrations verket för att ta mina foton och fingerprints. :) Sedan nästa fredag måste vi åka till San Francisco och Sveriges konsulat för att vi Svenskar har ju inga riktiga födelse attest längre, så immigrations verket trodde inte mitt var äkta som jag gav dom som jag fått från skatte verket. :) Men som tur var är våran advokat smart så hon ringde svenska konsulatet och det har tydligen hänt många gånger förr för andra svenskar. Så det skall inte vara några problem!  :) Sedan är det bara att vänta på att få hem ett viktigt brev med möte med de viktigaste personerna! Så processen är i full gång vilket känns väldigt bra!!

Hörs senare, puss o kram!

MUMS


Här sitter jag och äter marabou polka till frukost.
Gud vad god den är. Smartaste uppfinningen någonsin av marabou!! :)
Tack mammsingen v


24 Augusti

Ja just det.. Det var ju det här med att blogga också, Emma hade till o med skrivit en kommentar att hon tyckte jag skulle skriva.
Ska jag vara ärlig så har jag inte ens tänkt tanken på att skriva, jo igår. Men då hade jag pms så det stog härliga till så det var ju bara drygt att sitta vid datorn när internet bara segade ur hela tiden...

But now Im back.....
Helgen som var var det fullt upp. Vi spenderade morgon och kväll fre-sön i Bs föräldrars nya hus, med att lägga golv, städa poolen och tvätta heltäcknins mattor och hänga upp gardiner osv! :)

Men Torsdag kväll mina vänner det var något kul!!! 
Fast först på torsdag så åkte jag och shoppade med svenska Josefin i Arden mall, jag köpte en lång klänning och tre tishor, ganska lyckat men lite stressat eftersom vi fick skynda oss hemåt igen för Josefin skulle jobba.
Men i alla fall, Torsdag kväll stog det FINmiddag på schemat, jag klädde upp mig från topp till tå i min nya fina långklänning och B tog på sig fin shortan och så åkte vi till downtown Sacramento för att gå på middag på Mortons steakhouse. Date night och notan slutade på 240 dollar... :) Men vi hade present kort på 200 dollar så det vart inte så farligt dyrt! :p Jag åt den godaste laxen jag någonsin ätit och brandon åt en filét mignon som han var mycket nöjd med... Själva servicen var sjukt bra, dom skrapade till och med bort brödsmulorna från duken när vi väntade på vår middag. Alltså fin resturang med massa business människor och så vidare! En kul upplevelse absolut och gott vin! :)

Annars rullar livet på.
Just nu har jag klyftpotatis med lite rotfrukter(?!rotgrönsaker???) i ugnen och så ska vi äta bea och pork chops till middag. Cant wait :) Jag skippade till och med lunchen för att vara så hungrig som möjligt till denna goda middag. haha! 
 
Annars idag har jag cyklat till affären och sedan badat i poolen med Brandons mamma och pappa.. Skönt värre eftersom det har varit över 45 grader idag! :)

Nu ska jag ge Miles mat och checka potatisen.
Ska försöka mig på att skriva en bättre blogg. Just nu är det lite mycket med allt bara :)
puss o kram på er.

18 Augusti

Hello people.
Jag är nästan nyss hemkommen från en lunch med Svenska Josefin, det blev sushi på mamas teriyaki här i Galt och sedan åkte vi till Lindsays bageri för att snacke lite och köpte oss en varsin redvelvet cupcake. MUMS! :)
Kom hem och skulle tvätta lite handdukar och så ska jag stänga dörrarna till tvättmaskinen (skjut/vik dörrar typ) så ramlar skiten av och jag håller den i handen och andra änden står på golvet.. Jag började skratta och hämtade borrmaskinen och donade med att få fast den igen. Jag är så glad att jag faktiskt "vågar" mig på sådant.. För bra blev det när jag fick på den igen! ;D


Tekopparna :)


Ljuslyktorna :)


Söt katt kröp in i lakanet medans jag duschade :)

Inte de bästa bilderna men jag fick bråttom iväg för att luncha.
Nu ska jag strax ställa mig i köket och laga chicken teriyaki med ris!


We've been approved

Igår ringde de ifrån Stonelake och sa att vi får flytta in i lägenheten.
Vad jag är lycklig vad jag är lycklig vad jag är lycklig måndag tisdag onsdag.... ja ni vet i pippi långtrump.
Nu börjar nedräkningen så 30 dagar kvar och sen går flyttlasset :)



Våran floorplan, typ 73 (773 square feet) kvadrat meter. En tvåa fick det bli :) 

 

17 Augusti

Gudars vad dålig jag är på att hålla denna blogg någorlunda uppdaterad hela tiden meeen, så kan det gå när inte haspen är på!

Kan uppdatera lite snabbt (eller långt?! vem vet, vi får se när jag är klar) om de senaste dagarna.
I fredags morse åkte ju jag och B till IKEA och gud vad glad jag är att jag har IKEA så pass nära som jag har här, ca 30 min. Vi provsatt soffor, köpte soffbord och tv bänk och massa smått och gott till kök, badrum osv :) Riktigt kul! Men vi hittade ingen soffa som föll oss i smaken så efter en god lunch, köttbullar och mos för B och gravad lax och grönsallad till mig och en prinsesstårte bit till efterrätt så åkte vi och letade efter soffor, flera olika möbel affärer men vi hittade inget som föll MIG i smaken så det blev inget sådant! Istället åkte vi och handlade ribs och potatis. Så Brandon åkte och fiskade när vi kom hem och jag stod i köket i 3 timmar och lagade middagen, ribs och rostade potatisar + margaritas! yum yum. och vi somnade ovaggade vid 10 mätta och belåtna. haha!

Lördagen så åkte vi till ett lager vi hört om för att titta på soffor och vi hittade en som jag tror kommer bli riktigt bra! :) På det lagret så säljer snubben soffor, bord och stolar och sängar sprillans nya, i kartong och allt för halva priset jämfört med möbelaffärer :) Så vi beställde en soffa som kommer om ca 2 veckor!
Och efter det körde B mig till old town där jag åt en lunch och strosade runt lite med Jonna. Mycket trevligt :) Jag blev upphämtad efter ett par timmar och snabbt hemma böt jag kläder och smink och sedan körde B mig till Lindsay för lite girls night in/passion party med key lime pie drinkar. MUMS! En mycket bra kväll :)

Söndag morgon tog vi missen och körde iväg till farbror veterinär för att få lite vaccinationer och vilken bra katt vi har! :) Köpte en ny leksak för att visa hur duktig han var, undrar om han förstog det?! Sedan åkte vi hem och åt en korv med bröd och åkte sedan iväg för att spela frisbee golf med massor av Brandons vänner. Skön dag!

Måndag= städ och tvättdag

Och idag Tisdag åkte jag iväg med Brandons mamma när hon körde Bs bror till college och under tiden han var där så gick vi runt i köpcentret och jag köpte en fin t-shirt till brandon och på world market köpte jag jätte fina te koppar och ljuslyktor och ett mousserande vin som så fint heter Bitch bubbly. (kunde inte låta bli att inte köpa det) Kan ta bilder och visa er mina inköp när jag orkar packa upp sakerna ;)
Sedan plockade vi upp Bs bror och körde till Panera bread och åt lunch, soppa och sallad! Nu sitter jag här och bloggar. :)

Tog inga bilder i helgen, för att jag inte hade en tanke på det. Men jag lovar att försöka bli bättre på det. För det är ju super tråkigt med en blogg utan bilder!


12 Augusti



Jag är super excited för imorgon åker jag och min man till IKEA och provsitter soffor och handlar massor med grejjer, jag räknar med att ha hela kundvagnen full! :)


11 Augusti

Idag cyklade jag till Lindsays bageri och hängde där i flera timmar, vid 3 kom vi på att vi inte ätit lunch så vi gick till ett BBQ-hak och köpte med oss lite mat, kyckling i BBQ sås. mycket gott :) Jag hade inte träffat Lindsay på kanske 3 veckor så vi hade lite allt möjligt att prata om :) Vilket var kul!! Och på Lördag ska jag hem till henne på lite cocktail/passion party :)

Bageriet ligger lite längre bort, så på vägen hem upptäckte jag att jag fick väldigt ont i röven, det hade jag ju glömt bort att sadlar gör! haha.

Nu på kvällen så har B suttit och tagit bilder och skruvat med sina RC cars (radiostyrda bilar) Han har bilar och delar för flera tusen dollar, detta var en stor hobby och han tävlade och grejjade förut! Lite kul, men nu ska det säljas så det blir lite klirr i kassan för att laga/fixa bilarna :)


                                 

Två tomat plantor, vi har 5 stycken och vi har nog plockat av 20st tomater redan och dom bara fortsätter att ploppa upp. Vi har dock inte kunna ätit allihopa eftersom vissa tomater haft kryp och skit. Men goda! :)

Nu är det snart dags för sängen för mig, så god morgon Sverige och godnatt Anna


Lååångt hår.



Bry er inte om den koncentrerade minen utan kolla vilket långt hår jag har, det räcker snart ända ner till rumpan!!!! Tror det är det länsta jag någonsin haft. Så jag är i desperat behov av att klippa mig :)


Cykel

Idag tog jag min fina cykel ut på en vända. Jag behövde kattmat, balsam och sallad :) Så jag cyklade först till Raley's och sedan över till tractor supplies, där dom förövrigt har mycket bra saker till katter för bra priser!
Det är så himla skönt att cykla tycker jag. När jag var liten så cyklade jag överallt, till kompisar, stranden, skolan eller till affären.. Sedan tog man körkort och blev lat.



Här har ni min fina beach cruiser som jag köpte för 2 veckor sedan. Den har ingen växel så det är ju ingen långdistans cykel. Men bara jag kan cykla till affären är jag nöjd :) I bakgrunden ser ni tomatplantor och kattgräs..


8 Augusti

Hoppas att ni haft en bra helg, det har definitivt jag haft! :)

I Lördags tog vi det lugnt och planerade lite över saker vi behöver handla för flytten och saker som ska göras runt huset och vid 4 tiden hämtade vi upp Brandons mamma och så åkte vi på barnkalas. Jag fick träffa en del av Bs släkt så det var kul! =) BBQ och tårta och sen åkte vi hemåt och planerade att Bs bror och syster med pojkvän skulle komma över och grilla s'mores och dricka drinkar! smores är sjukt gott, man grillar marshmallows och så lägger man dom mellan kex och chocklad, så chockladen smälter lite grann och det är såå sjukt gott! Sen avslutade vi kvällen med lite guitarr hero! Mycket trevlig kväll.

Idag söndag så sov jag ända till 10.30 (!!!!) Vet inte när det hände sist? Men vi konstaterade att det är kudden!
Vi åkte till Dennys och käkade brunch tillsammans med louie och sen åkte vi och handlade mat för veckan, så inte många knop gjorda idag, men jag gillar :) Tror jag ska lägga mig på sängen och kolla på Shutter Island som jag somnade till här om kvällen :)

Mamma, jag saknar ju er också men jag räknar med att komma hem vid jul!! ;) Och det är ju snart.. Detta året har gått så fort när jag tänker efter, det är snart mitten på Augusti. jisses...


En bild på mig och Brandon från min födelsedag. Brandon ser kanske lite kul ut men han koncentrerar sig på att ta bilden :p


7 Augusti

Hej... Förlåt, vad dålig jag är på att uppdatera. Det har hunnit hänt lite sedan sist.
Börjar med att berätta att i Tisdags fick jag hem kvitton från uscis, alltså immigrations verket, yes!!! Jag blev super glad att vårat case nu är i full gång :)

I Måndags kom en kille och böt rutan på bilen och vi åkte till polisstationen och fick boten avskriven.. Skönt. Men i Tisdags morse när B precis kommit på Freewayen för han ska till jobbet så hamnar han bakom en lastbil och får världens sten skjutandes och träffar den nya fina rutan... SUCK. Men som tur är så täcker försäkringen att komma och spruta in något i det nya ganska stora hålet.. Och det kom en kille hit för att göra det igår.. Tack gode gud för det och nu har vi bestämt oss för att skaffa vindrute försäkring också.  

I Torsdags var jag barnvakt tillsammans med Andrea för hennes kusinbarn, tvillingar på 1,5 år. Så himla söta, och så himla olika. En pojke som är brunögd, lite mörkare hy och brunt hår, och en flicka som är blåögd, blond och ljus hy plus väldigt olika personligeheter :) Vi hade jätte kul hela dagen, vi åt frukost och lunch, gick runt den stora gården med dom i en liten skrinda, blåste såpbubblor, lekte med leksaker och satt i en traktor och lekte massor i den. och massor med annat. 12 timmar var vi barnvakt, så på kvällen somnade jag som en stock. Var så sjukt trött. Men barn är ju underbara! Kan inte vänta på att få gosa med fia och tomas bebis :)

Jag och B berättade i Söndags för våran roommate att vi planerar att flytta ut ur huset i slutet på September.. Så hela veckan har jag letat efter lägenheter, googlat runt på alla möjliga hemsidor. Så jag bokade tid på ett ställe i Stockton för igår så vi åkte dit på morgonen, men de visade sig inte alls vara så bra. Dyr hyra för liten lägenhet och gammalt och litet kök och ingen micro, plus höga kostnader för vatten och sopor. Så vi blev lite besvikna och körde hemåt och blev irriterade på varandra för vi hade ställt in oss på att det var dit vi skulle flytta. 
Så jag sätter mig ner och ringer ett antal lägenheter som passar oss, men 75% av alla lägenheter som finns här är för låginkomst intagare.. Så allting skiter sig. Efter om och men och B börjar skriva på en application för lägenheten i Stockton så sätter jag mig ner en sista gång vid datorn för att söka på lägenheter, och jag hittar en i Elk Grove (stället vi verkligen ville flytta till) Så jag ringer på momangen och det visar sig att dom har en tvåa ledigt och att dom har en bra deal också, så vi bokar tid för en visning en timme efter, och åker dit och det visar sig att det är relativt nybyggt, större planyta för pengarna, bra med parkeringar och tvättmaskin och torktumlare i lägenheten..
Så vi bestämmer oss för att ta den.. :) Vi skrev på massa papper så de kommer att ringa oss i början av nästa vecka när dom kollat upp Brandons inkomst och kredit upplysningar osv. Men det borde inte vara några problem :) Så jag är såå lycklig just nu!

Efter en stressig dag med lägenheter hit och dit så åkte vi och köpte oss en varsin ny kudde för vi båda sover jätte dåligt om nätterna.. Och det funkade ju kanon jag sov som en letin bebis och Brandon och Miles sover fortfarande.. :)

Och igår klämde jag Miles lille tå i skjutdörren.. Han sprang under sängen och gömde sig efter men jag blev så orolig så jag drog ut han därifrån och han haltade lite, men jag gav honom lite godis och efter det vart han bra.
Slutet gott allting gott :)

Or wait.. Igår fick jag ju hem ännu ett brev ifrån immigrations verket. 26 Augusti har jag fått tid för att ta foton och fingeravtryck osv. :) Det går framåt nu mina vänner!

Detta var en liten wrap för veckan som varit! En jädra massa text, hoppas ni orkar läsa =)
Idag ska vi på fyra årskalas :)

Hörs imorgon, hoppas ni alla har en bra helg!


Helgen i bilder

Brandons födelsedags helg var toppen. Sol och bad, fiske, tårta, god mat och alkohol! :) Ger er lite bilder istället för att skriva massor.


Mustacher är så himla kul så vi körde på det ännu en gång.

 


Jag och Louie hoppade ifrån klipporna, fast jag är inte med på denna bilden =)


     


Andrea, Tj, Louie, Brandon och Jag

       


(klicka på bilderna så blir dom större)


Lax i stora lass




Denna laxen fångade jag i lördags kväll. Väldigt glad var jag när jag fiskade upp han :)


RSS 2.0