RUL

I Tisdags var vi ju som sagt iväg på ett ultraljud och det gick väl inte direkt som en dans på rosor.
Jag var rejält besviken efteråt..
Anledning?
Kvinnan som gjorde ultraljudet på mig hade ju såklart inga 'rättigheter' att säga att allt står bra till. Det är ju upp till min doktor. Jag orkar inte rabbla upp allt som jag blev besviken på, men det började med att hon satte igång med UL direkt, hon var helt tyst och typ hummar efter ett litet tag och frågar om doktorn bett mig dricka vatten. 'Nej'. Gå på toa för mig och töm blåsan, jag fick under de få sekunderna för mig att hon inte kunde 'hitta' vår lilla bebis, eller att den inte rörde på sig, inget hjärta osv. Lägger mig på sängen igen och hon frågar om jag haft blödningar eller smärtor. 'NEJ' Här är jag alltså livrädd. 'Ok' är hennes svar. Hon fortsätter att titta och säger 'Här är en arm. Ett ben' Ja ni förstår. När vi kommer fram till ryggraden så säger hon 'Ryggraden ser bra ut' Då släppte det lite i mig att, Aha, bebis mår nog ganska bra ändå. Vi var inne ganska länge för hon hade svårt att ta en bild på lilla hjärtat, men det dunkade på bra, 163.
Ultraljuds kvinnan bad mig hosta en massa gånger för vi ville få bebis att röra på sig och jag fick vrida och vända på mig, men huvudet ville hon inte röra på. Så vi fick inte så bra bilder. Men vad gör väl det om hundra år? :)
Efteråt pratar jag och Brandon om detta och jag förklarade mina känslor men han sa att allt var ju bra med vår lilla bebis. Jag var ju lite orolig för hjärtat och så. Men hade det varit något allvarligt hade vi ju blivit skickad till doktorn på en gång.. Nu var det ju 'bara' att bebis inte ville sammarbeta.
Och massa annat, men ja. Ni förstår jag var rejält besviken.
I Torsdags eftermiddag fick jag dock ett mail ifrån min doktor.
Älskar den funktionen, mitt online konto med 'sjukhuset' jag går till.
Nu har vi mailat lite fram och tillbaka och det känns mycket bättre nu.
Där hon skrev att min moderkaka snuddar livmoderhals öppningen, vilket ju inte är något vidare, men förhoppningsvis kommer den att flytta sig.. Så i v.32 måste jag göra UL igen. Där sa hon även att vi ska ta nya bilder på hjärtat, för att det inte var någon bra syn denna gången.
Hon sa även att bebis alla mått stämde bra in.
Direkt när jag läst detta så släppte den där dumma stenen jag hade över hjärtat.. Även om det inte var så bra nyheter så mådde i alla fall bebis bra, och det är ju allt som räknas.. <3
På Tisdag är det dags för det vanliga besöket hos doktorn, så då kommer jag berätta för henne allt jag kände under ultraljudet.

Kommentarer
Postat av: Liz

Vad jag blir ledsen och arg att lasa om dina erfarenheter med ultraljudet! Sa ska det inte behova ga till, aven om dom inte kan fa till en bra bild sa ska dom inte skramma upp en och halla pa.Dessutom sa ar det inte ovanligt att barnen inte "spelar med" och dom anda borde vara snabba med att ta de matt etc som dom behover.Bra att du nu kanner lite battre efter lite svar fran din lakare men jag tycker absolut att du ska kunna krava en ny tid for ultraljud lite tidigare an om nastan 10 veckor! Jag vet ju inte vad din forsakring tacker eller sa, men ar det eventuellt sa att moderkakan ligger nara livmoderhalsoppningen ar det ju nagot som dom ska halla narmare koll pa och da borde det inte vara nagra problem att kolla upp lite fler ganger eller iallafall inte vanta sa lange! Det ar ju ocksa viktigt om den inte flyttar pa sig och ett snitt maste bli planerat..Speciellt eftersom barnet i vecka 32 ar sa pass stort att det da kan vara jattesvart att fa bra bilder for att det inte finns plats och man far bara en arm har ett ben dar, men inte hela kroppen sa att saga. Dessutom har dom da "rullat ihop sig" och det ar mycket svarare att se kon tex, men det verkade det ju som om ni sett enligt FB?:)Hjartat etc, brukar dom ju vara noga med, nu vet jag inte om jag fick ett speciellt ultraljud da jag var hos specialist med tvillingar, men mitt ultraljud var superavancerat dar man sag flodet av blod och i navelstrangen och dom raknade alla 4 kamrar pa hjartat etc..kanske nagot du ska fraga om, men som sagt, hade dom varit oroliga for nagot hade du blivit kallad pa nytt pa en gang eller blivit skickade till lakaren.Hursom, jattetrakigt att du skulle behova kanna sa har da det normalt ar en jatteharlig upplevelse! Hoppas att ni kan fa en ny tid ganska snart och ni da har battre tur och framforallt inte behover ga och tanka pa detta sa lange utan kan slappa det. Hoppas din lakare kanner med dig och tycker att ni ska fa ny tid lite tidigare!Stress och oro over sant har ar ju inte heller bra, sa at lite mer god caramel icecream och njut av att babyn sparkar starkt och tydligt!! :)Stor kram!!

Postat av: Nadja

Usch vad tråkigt att du hade en sån tråkig upplevelse. Jag tycker absolut att du ska prata med doktorn om dina upplevelser och så, de vill väl säkert att deras barnmorskor (eller vad det nu är) ska vara bra och personliga. Det handlar ju ändå om ert barn, ert första barns födelse och det ska vara magiskt och ni ska absolut inte behöva oroa er när det inte finns något att oroa sig för. gud vilket oproffesionellt beteende de låter som att människan hade. Skönt att bebisen mår bra i alla fall <3

2012-03-17 @ 08:36:02
URL: http://www.alohanadi.com
Postat av: mamma

Ja fy va tråkigt att det inte kändes bra med ultraljudet, men nu vet du ju att bebisen mår bra o att du ska träffa doktorn på tisdag är ju oxå positivt. Så hoppas verkligen allt löser sej till det bästa. Och bra skrivet av Liz tycker jag!

2012-03-17 @ 10:22:49
Postat av: Spanienfrugan

Men vad trist att hon betedde sig så där! Skönt att allt såg bra ut ändå.

2012-03-18 @ 19:46:07
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Malin

Men vad dåligt, förstår att du blev orolig.På vårt RUL i måndags kollade dom jättenoga, trots att bebben inte ville samarbeta alls. Dom zoomade in på hjärtat så man såg kammare och förmak och klaffar, och likaså flödet som Liz skrev om här ovan. Hon grejade liksom tills hon kunde se allt hon ville se. Försökte till och med puffa lite på magen så bebisen skulle lägga sig så vi kunde få en bra bild, men det ville inte bebisen vara med på :)

Det enda hon skulle gjort som hon inte lyckades med var att räkna fingrar och tår, men det känns inte som hela världen känner jag.Jag bor ju i Sverige, men man tycker ju inte det borde skilja sig så mycket.Min moderkaka ligger också på gränsen till att vara i vägen, så det blir nytt UL i v34 för mig. Vet inte om dom bara tittar på moderkakan då, eller om dom kollar bebisen också.

2012-03-19 @ 09:51:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0